top of page

10 tips voor de herfst

Aaah de herfst... Voor sommigen is dit een zegen, voor anderen gaat het wat moeilijker. Het wordt kouder en regenachtiger, het grijze weer brengt somberheid naar boven. Daarnaast worden de dagen korter en ervaren we een daling in onze energiepeil. Eens september gepasseerd, merken we ook een verandering in de agenda: festivals, kampen, vakanties en bbq's laten we achter ons, samen met de heerlijke zomer. De impact van de wissel van het seizoen is niet te onderschatten. Voel je je in een dipje zakken? Laat deze tips je zeker inspireren om de herfstgevoelens zacht op te vangen.

  • Blijf buitenkomen! Wandel naar de bakker, ga naar het bos, rommel wat in de tui, ga naar het stadspark... Neem een frisse neus. Kan je die tijd moeilijk opbrengen, wat ik zeker begrijp want er is altijd een hele to-do lijst, koppel er dan iets leuk of nuttig aan. Wandel met een vriend of bel tijdens je wandeling naar iemand die je al lang niet meer zag. Luister een interessante podcast terwijl je wandelt naar de winkel of gelijk waar je een afspraak hebt.


  • De herfst nodigt je uit om net zoals de bomen die hun bladeren laten vallen, zelf ook los te laten. Breng je gedachten op een rijtje, neem een moment om even niets te doen, buiten op je ademhaling te letten. Er zijn heel wat platformen om aan meditatie of ademhalingsoefeningen te doen. Voel wat werkt voor jou, maar het belangrijkste is: vertraag, laat los.
In welk team van warme dranken zit jij?

  • Koffie forever and always

  • Theetjes voor mij

  • Chai latté mijn favoriet

  • Nog iets anders

You can vote for more than one answer.

  • Wist je dat de hefst naast loslaten ook het seizoen is van afwerken? Althans dat werkt toch zo voor de vrouwelijke cyclus. Op de eerste dag van je maandstonden begint een nieuwe cyclus. Deze wordt de winter genoemd. Logischerwijs is de periode ervoor de herfst en wordt als tip gegeven om openstaande taken of projecten af te werken. In de herfst kan je alle rommel opruimen om dan in de volgende fase van de cyclus, het nieuwe begin, terug aan een nieuw project, nieuwe ideeën te beginnen. Zo is er ook ruimte voor deze uit te werken. Maak het dus lekker gezellig thuis!

  • In de zomer is er zoveel te doen en is er doorgaans meer sociaal contact. Probeer dit in de herfst en winter ook zeker vol te houden. Niets zo gezellig als een namiddag spelletjes spelen, lekker brunchen of wat dacht je van een gezellige workshop! Klik hier voor mijn aanbod in de workshops.Er is meer! Mijn favoriete herfstproducten

Naast deze tips die je kan uitvoeren, heb ik ook enkele producten die ik jou wil aanraden voor de herfst. Dit zijn ze én waarom!


In de herfst neem al ik graag eens een badje, daarom mochten de badschuimen zéker niet ontbreken. Mijn favoriet is het 'dennen badschuim' (Pine), echt zàlig! Klik hier om het product in detail te belijken.


Joepieee terug tijd voor dekentjes in de zetel. Waarom de dekentjes van Mylène zaliger zijn als andere? Deze hebben een extra voet compartimentje waardoor die ook lekker warm krijgen. De dekentjes zijn hierdoor ook gemakkelijk om te toveren naar een kussentje.


Dit leuke mandje is een relax gift set, maar de items kunnen ook apart verkregen worden. Deze set bevat een showergel, bodyscrub en handzeep met de zalige Nomad geur. Ideaal voor in dit seizoen! Ik ben zo harde fan!


De nieuwe collectie 'Luxor' heeft een fantastische geur! Je mag je verwachten aan een kruidig parfum van jasmijn, rozen en oranjebloesem omarmd door Ylang-Ylang en basisnoten van vanille en sandelhout. Wie wil dat nu niet in de vorm van een kaars met maar liefst 70(!) branduren, whuuut! Klik hier voor extra info over de kaars


In de herst doe ik net iets meer aan selfcare dan in de zomer. Dit komt omdat er voor mij minder afspraken staan en ik gewoon iets meer tijd heb en ook meer zin heb om wat te cocoonen. Wekelijks leg ik eens een maskertje dat even mag intrekken. Mijn gezicht is nadien helemaal gevoed. Klik hier voor meer info over het hydrating face mask.


Qua make-up mag het vanaf de herfst terug een beetje meer zijn. In de zomer ga ik voor frisse en lichte make-up, maar in de herfst mag er terug wat meer warmte en bling aan te pas komen. Een mooie rode of donkere lippenstift is ideaal na een zomerperiode! Want in de zomer is het de beurt geweest aan alle rozige en lichte kleurtjes. Er zijn verschillende kleuren maar deze vind ik voor nu wel fijn, klik hier


Net zoals bij het masker voor mijn gelaat, zal ik een maskertje voor mijn ogen leggen. Hiervoor gebruik ik producten die daar speciaal voor voorzien zijn, undereye patches met Rooibos voor een frisse look. Klik hier voor meer info


Als ik niet thuis ben, branden er uiteraard geen kaarsen. Toch is het zo fijn wanneer er een heerlijk geurtje in huis hangt. Dat kan natuurlijk met de room sticks en dan nog wel in verschillende geuren. Mijn favoriet voor deze periode is de "hammam", geeft een echt luxe gevoel. Welke kies jij? Klik hierDe herfst is dus vooral een seizoen om dik te genieten. Met bovenstaande tips en producten zou het kunnen dat de herfst jouw favoriete nieuwe seizoen is. G E N I E T!


Veel liefs

Amber
18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page