Tijd voor een massage! 

Nogmaals dankjewel voor de aankoop van de "massage in a box". Ik wil je graag vragen om deze pagina niet te delen met anderen. Veel tijd, energie, liefde maar ook centjes zijn in dit project gestoken... Het is dan ook fair om dit enkel voor jou en eventueel jouw partner/gezin te gebruiken. Dankjewel!

Via deze pagina geef ik je massage instructies aan de hand van tekst en enkele beelden. De eerste keren zal het misschien wat zoeken zijn om de instructies zelf uit te voeren. Een tip: bekijk ze even op voorhand op jouw laptop of gsm. En onthoud: oefening baart kunst!

Mocht er iets niet duidelijk zijn, mag je me dit zeker laten weten via het contactformulier onderaan.

Massage gaat niet enkel over de techniek en bewegingen. Het gaat ook over de setting, de intentie en het moment dat je er van maakt.

Daar help ik je graag bij met de items uit de box: licht het kaarsje, brand een wierookstokje, geniet van een theetje tussendoor of achteraf... Onderaan deze pagina geef ik nog enkele suggesties inclusief playlists!

Voer de technieken traag en zorgzaam uit. Heb je niet veel tijd? Doe dan wat minder bewegingen in plaats van sneller te werken. Ga voor ontspanning.

Kan je maar niet genoeg krijgen en zou je graag zelf op massage komen bij Amber (Sint-Niklaas/Sinaai)? Elke koper van de massagebox krijgt 10% korting op een eledeo behandeling! Zet de opmerking "ik kocht een massagebox" bij je boeking. Klik hier om de diensten te bekijken.

Waarom massage?

Voeten

Een voetmassage maakt deel uit van voetreflexologie dat afstamt uit de oude Chinese cultuur. Bepaalde zones in de voeten staan in connectie met organen, zenuwen en klieren. Door deze reflexpunten te stimuleren, wordt spanning weggenomen en energie weer in balans gebracht. 

Rug

Velen vinden niets zo zalig als een deugddoende rugmassage waarbij je kan indommelen. Een massagepartner is gemakkelijk, maar ook alleen kan je: de bloedsomloop verbeteren in de onderrug, spanning wegnemen, stijfheid verlichten en stofwisseling in de weefsels stimuleren... 

Handen

Een zeer underrated lichaamsdeel om te masseren, maar o zo goed eens je dit ontdekt! Hoe vaak heb je al eens aandacht gehad voor jouw handen en al het werk dat ze voor jou verrichten? Tijd om er wat extra liefde naar te (laten) sturen. Achteraf zal je merken dat je toch wat spanning opgeslagen had.

Instructies

Rug

Created with Sketch.

Tip 1: gebruik de massageolie in de zomer gekoeld, in de winter verwarmd. Plaats deze hiervoor op een chauffage of verwarm au bain marie.

Tip 2: het is niet evident om zelf je rug te masseren, onderaan vind je een techniek om zelf spanning weg te krijgen in je rug. 


Neem wat massageolie in de hand en warm het even op door in je handen te wrijven. Verdeel het product over de rug, schouders en een gedeelte van de bovenarm. 

Sta/zit langs de linkerzijde van je partner en masseer de rechterzijde. 

Effleurage over de hele rug: Maak 3 grote cirkels over de hele rug startende van de onderrug tot aan de nek, keer terug langs de wervelkolom.

Effleurage over de rechterkant van de rug: Maak 3 grote cirkels over de rechterkant van de rug, startende van de onderrug tot aan de nek. Keer terug langs de wervelkolom.


Petrissage: leg je twee handen op de rechterzijde van de onderrug en werk naar de schouders toe. Je linkerhand gaat richting de buik nadien weer naar de wervelkolom. Je rechterhand wisselt af met het linkerhand, zodat deze tegelijk werken. 


Drainage: wanneer je aan de nek bent, glij je via de wervelkolom terug naar beneden om de afvalstoffen af te voeren. 

Rolplooi: begin aan de onderrug en werk van de wervelkolom naar de buik toe. Maak met je handen een ruit, glij over de lende richting de buik. Knijp de huid zachtjes tot een plooi en keer terug naar de wervelkolom. Hier maak je weer een ruit en schuif je een hand omhoog. Je zal deze beweging dus enkele keren herhalen tot je aan de nek bent.

Drainage: wanneer je aan de nek bent, glij je via de wervelkolom terug naar beneden. 


Fricties: bij deze doe je hetzelfde als bij de petrissage maar dan met een vuist. Leg je twee handen op de rechterzijde van de onderrug en werk naar de schouders toe. Je linker vuist gaat richting de buik nadien weer naar de wervelkolom met een plat hand. Je rechterhand wisselt af met het linkerhand, zodat deze tegelijk werken.  

Drainage: wanneer je aan de nek bent ga je via de wervelkolom terug naar beneden. 

Herhaal deze stappen aan de andere kant van de rug, verwissel dus ook van positie. 

Ga aan het hoofd van je partner staan/zitten.
Haak je handen in elkaar en maak een 8-vorm op de rug.


Petrissage ruggengraat: leg je handen aan de bovenste halswervels en schuif je linkerhand enkele centimeters naar voor en nadien weer naar achter. Wissel af met je handen terwijl ze beetje per beetje opschuiven naar de onderrug. Zet ook voldoende druk met je duim. Glij terug langs de zijkanten van de rug.

Petrissage nek en schouders:  Beide handen werken gelijktijdig en aan dezelfde kant van de rug. Verplaats steeds de handen en verzorg zowel de linker- als de rechter zijde van de nek en schouders.  

Leg je handen aan dezelfde schouder en schuif je linkerhand enkele centimeters naar voor en nadien weer naar achter. Wissel af met je handen terwijl ze beetje per beetje opschuiven naar de andere schouder via de nek. Zet ook voldoende druk met je duim. 


Rolplooi nek en schouders voer je met beide handen en gelijktijdig uit. De platte handen trekken het huid- en spierweefsel opwaarts op en rollen het tussen de duimen weer neerwaarts af. Verplaats steeds de handen zodat de linker en rechter kant van de nek en de schouders verzorgd worden. 


Grote effleurage: vloeiende glijbeweging over de hele rug.

Massagetechnieken for one 

Om te beginnen wil ik als tip geven dat yoga een zeer goede manier is om je rug, schouders en nek te stretchen zonder dat je daarbij iemand nodig hebt. Ten tweede wil ik je meedelen dat je uiteraard meer dan welkom bent om bij mij een (rug)massage te boeken. In de box zal je normaalgezien ook een waardebon teruggevonden hebben ;)

Maar nu een echte manier om spanning weg te krijgen in je rug... 

Onderrug

  • Ga op je linkerzij liggen, buig je rechterbeen en breng je knie naar de borst. 
  • Met je elleboog gebogen breng je je hand naar het midden van je rug, zo hoog als je gemakkelijk kunt. 
  • Maak trage cirkels met de duim en en vingertoppen langs de wervelkolom tot aan het staartbeen. 
  • Varieer de druk door je pols en elleboog heen en weer te bewegen. Herhaal dit ook voor de andere kant. 

 
Bovenrug

  • Ga zitten en breng je rechterhand over de borst naar de linkerschouder. Probeer de wervelkolom te bereiken door de elleboog naar buiten te laten wijzen. 
  • Gebruik de vingertoppen en maak diepe cirkels langs de wervelkolom, tussen de wervelkolom en het schouderblad en over het schouderblad zelf. 
  • Herhaal dit aan de andere kant 


Tip: masseer best beide kanten van de rug en doe na de massage een rekoefening voor uw schouders door ze in voorwaartse en achterwaartse cirkels te bewegen. Herhaal dit enkele keren om eventuele spanning weg te krijgen.

Wil je toch graag een massage inplannen? Klik hier voor de mogelijkheden. 

Handen

Created with Sketch.

Neem wat massageolie in de hand en warm het even op door in je handen te wrijven. Verdeel het product over de handen.

Handrug: maak gelijktijdige cirkels met beide duimen.

Vingers: maak kleine cirkels met één duim van de vingertop naar knokkel. Als je dit bij alle vingers hebt gedaan volgt een drainage: voer de afvalstoffen af door zachtjes de vinger te grijpen en van knokkel naar vingertop te trekken.
Maak nadien een draaiende trekbeweging (zoals een kurkentrekker) over de gehele vinger.
Sluit de massage van de handrug en vingers af met een effleurage (grote strelende beweging over het hele hand).

Handpalm: Draai het hand om zodat de handpalm naar boven ligt. Start de massage met een effleurage (grote strelende beweging over het hele hand).
Hou het hand met jouw beide handen vast en maak nadien cirkels met de duimen, gebruik een goede druk.

Vingers: net zoals bij de bovenkant van de vingers maak je kleine cirkels met één duim van de vingertop naar knokkel. Wanneer je de knokkel bereikt, voer je de afvalstoffen af via een drainage door zachtjes van de knokkel naar vingertop te trekken.
Maak nadien een draaiende trekbeweging (zoals een kurkentrekker) over de gehele vinger. 

Werk het hele hand af met een effleurage.


Voeten

Created with Sketch.

Tip: je kan de voeten masseren wanneer je partner op de rug of op de buik ligt. Je kan ook gebruik maken van een stoel waarbij je als masseur op de grond zit.

Neem wat massageolie in de hand en warm het even op door in je handen te wrijven. Verdeel het product over de voeten. Deze massagetechnieken gaan parallel met die van het hand.

Voetrug: hou de voet met 1 hand vast, met de andere maak trage cirkels met je duim. Hou nadien de voet met de andere hand vast zodat je gemakkelijk cirkels kan maken aan de andere kant. Werk af met een effleurage (vloeiende strijkbeweging) over heel de voet.

Tenen: maak kleine cirkels met je vingers van nagel richting voet.

Voetzool: start de massage met een effleurage (grote strelende beweging over de hele voet). Nadien maak je cirkels met de duimen, gebruik een goede druk. Ga van de "kussentjes" naar de hiel en masseer vervolgens de zool. Herhaal dit een paar keer.

Werk de hele voet af met een effleurage (grote strelende beweging over de hele voet).


Gelaat

Created with Sketch.

Ga achter je partner zitten en leg een kussen op je schoot. Laat je partner op de rug liggen met het hoofd op het kussen. Je kan deze massage ook alleen uitvoeren, neem een comfortabele houding aan.

Tip: Tussen de stappen door kan je een effleurage (vloeiende strijkbeweging) uitvoeren zodat je partner het niet koud krijgt.

Neem wat olie in de hand (hier hoeft niet per se etherische olie bij) en verdeel deze over het gelaat, hals en decollete.

Voorhoofd: maak gebruik van middel- en ringvinger om verticale strepen te maken. Ga van de rechterkant naar links en omgekeerd. Werk zeer langzaam.

Slapen: span de kraaienpootjes (lachrimpels aan de zijkant van de ogen) op tussen twee vingers en maak kleine opwaartse cirkeltjes. Doe dit zowel aan de linker als aan de rechterzijde. Blijf gebruik maken van dezelfde vingers. Maak nadien een 8-vormige beweging op de slapen.

Wangen: maak op beide wangen opwaartse cirkels, glij langzaam naar het bovenste deel van de neus (dicht tegen de wenkbrauwen) en druk de vingers even aan op dat punt. Ga via de wenkbrauwen terug naar de wang en herhaal deze beweging enkele keren.

Neus: maak kleine opwaartse cirkeltjes, beginnend van bovenaan naar het puntje van de neus onderaan.

Mond: spreid je wijsvinger en middenvinger van beide handen. Leg je rechtervingers net boven en net onder de lippen. Je vingers raken de lippen dus niet aan. Met je rechterhand ga je van het midden van de mond naar de rechterhoek. Lift de mondhoek wat omhoog. Wissel af met je linkerhand en herhaal deze beweging.

Kin: herhaal de beweging van de mond.

Kaken: gebruik enkele vingers om opwaartse cirkels te maken. Start net onder het oor en ga door naar de mondhoek. Van de mondhoek maak je cirkels op de bovenste tandenrij en jukbeen tot aan het oor. Ga via deze weg terug naar de startpositie onder het oor. Zet gerust extra druk op de kaakspier om spanning los te maken.

Hals: spreid je al vingers en laat deze één voor één als een waaier over je hals glijden in een neerwaartse beweging. Wissel je linker en rechterhand af en maak gebruik van je polsen om de beweging te maken.

Decolleté & schouders: maak een zwembeweging en neem daarbij ook de schouders goed mee. Nadien ga je met je knokkels zachtjes heen en weer over het decolleté.

Nek: nadat je de schouders meenam eindig je in de nek. Neem de nek goed vast in één hand en glij richting het hoofd, pak over met je ander hand. Bij een ontspannen partner zal het hoofd zachtjes mee van links naar rechts bewegen. 

Sluit af met een effleurage (grote strelende beweging) over decollete, de hals, het gelaat. Eindig bij het voorhoofd.  

Hoofd

Created with Sketch.

Gebruik beide handen en leg je vingertoppen op het hoofd. Maak met enige druk kleine, cirkelvormige bewegingen op de hoofdhuid. Begin vooraan en werk naar achteren.

Maak zacht plukkende bewegingen over het hoofd.

Maak met je vingertoppen trommelende bewegingen.

Strijk met je hele hand van links naar rechts en weer terug over je hoofd en strijk vervolgens van het topje van je kruin in de richting van je nek.

Leg je handen vlak op de hoofdhuid en beweeg de gehele hand terwijl je deze op zijn plek houdt (hoofdhuid beweegt naar voor en achteren).


Maak een staart van het haar en trek en draai hier zachtjes aan. Bij korter haar: doe dit met kleine plukjes haar.

Masseer als laatste het gebied achter de oren en achter in de nek.


Suggesties voor de setting

Muziek

Mijn favoriete lijsten vind je hier, maar ga gerust op zoek naar een genre dat jou op het lijf geschreven is.

- Chill mix: vocaal | Ben Howard stijl | melancholisch 
- Relaxing massage: instrumentaal | wellness vibe | elektronische pianomuziek
- Calming instrumental covers: instrumentaal | covers | rustig 


Etherische olie

In jouw box zit een etherische olie die jij zelf gekozen hebt. Hopelijk bevalt deze geur jou, zo niet dan is het zeker mogelijk om op ontdekking te gaan naar de geuren die jou wel liggen.

Momenteel heb je bij eledeo 2 keuzes, lavendel en grapefruit. Met de tijd zullen er nog meer aankomen. I'll keep you posted ;)

Ontdek de werkingen van de lavendel en grapefruit. 

Aroma diffuser

De etherische oliën worden momenteel gemengd met de draagolie "zoete amandel". Maar wist je ook dat deze ook ideaal zijn om te verstuiven in een aroma diffuser?

Aan de hand van de etherische olie die je gebruikt kan je de setting én je mood zelf sturen.


Klik hier om de aroma diffusers te bekijken. 

Wierookhouder 

In de box kan je een wierookstokje terugvinden. Misschien heb je al een mooie houder in huis of gebruik je iets anders zoals potgrond om het stokje in te steken. 

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie houder, ik heb enkele leuke keuzes voor jou in het eledeo assortiment.

Ga naar de wierookhouders

Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag! :)

Belgium

* Ik wil graag regelmatig marketing updates, nieuwtjes en speciale aanbiedingen van je ontvangen per e-mail. Ik kan mijn toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink onderaan elke marketingmail te klikken of door je een verzoek per mail te sturen.

Onze privacyverklaring is van toepassing.